Lyst #2

LYST#2 er en performance bygget på dybdegående research af tematikkerne sexarbejde og “den prostituerede” som normativ konstruktion i Danmark og resten af Europa.

“Jeg udfordrer dig til at se forskel på en nøgen prostitueret og en hvilken som helst anden nøgen kvinde…………”
Med disse ord sætter vores performer sin egen krop på spil i en interaktiv og intim performance lecture, hvor publikum inviteres ind i det private, intime rum, hvor sexarbejde foregår, og ud i det offentlige rum, hvor normative konklusioner ofte kolliderer med den virkelighed, der eksisterer for sexarbejderen selv.

Performeren Eja Due inddrager sig selv i en gennemgribende undersøgelse af offentlighedens forståelse af, hvem den prostituerede er, og hvilke problematikker der eksisterer i den offentlige debat om “hende”.
Eja involverer både sine egne erfaringer og sin research af emnet i dette forsøg på at nuancere debatten. For hvori består forskellene og lighederne egentlig mellem hende selv og en sexarbejder? Hvor stor betydning og konsekvens har det enkelte individs dvs. publikums holdninger for den generelle udskamning eller accept af luderen i vores samfund?

I LYST#2 får publikum mulighed for selv at deltage i debatten og ikke mindst blive udfordret på holdninger til emnerne købesex, prostitution og sugar-dating. Eja har igennem de sidste fire år fulgt de politiske debatter tæt, talt med et bredt udsnit af sexarbejdere i Danmark og udlandet samt været og er i løbende dialog med både forskere, debattører og NGO’ere indenfor feltet. Dette sikrer, at performance lecturen fortsat holdes opdateret på nye offentlige debatter om tematikken, samt lovændringer og dermed vilkårsændringer for sexarbejderne selv i Danmark såvel som resten af Europa.

Performance lecturen er alsidig i forhold til muligheder for opsætning og kan performes i både en til en format, hvor der kun er et publikum ad gangen, samt i versioner der kan performes for et større publikum. Performancen rummer en oplagt mulighed for at blive opført stedspecifikt, og har indtil nu været opført som et pop-up bordel i butikslokaler, hotelværelser samt et offentligt toilet.

Den har også været opført i blackbox, på Antic Theater i Barcelona, (2015)

Performancens indhold perspektiveres desuden til de problematikker og tematikker, der eksisterer i den by eller det område, performancen opføres i.

Medvirkende: Eja Due
Kunstnerisk og dramaturgisk konsulent: Henrik Vestergaard Friis
Photo Credits: Camilla Calundann

LYST#2 er af støttet af Statens Kunstråd og har tidligere været vist i både København og Barcelona.

LYST#2 er præsenteret som del af:

2015:

  • CPH Stage, DK
  • Experimental Room Festival, ES

2017:

  • Passage festival, Nordic street

2018:

2019:

  • Teatret i Midten

Du kan desuden opleve LYST#2 i 2019 her:

  • CPH Stage (DK)
  • Carlow Arts Festival (IRL)
  • Teater I Aabenraa

 

Læs også artiklen om vores arbejde på www.dr.dk


LYST#2 er tilgængelig for yderligere international turné i 2019 / 2020

For yderligere information og / eller køb af forstillingen, kontakt venligst Sarah Sarina Rommedahl sarah.teaterbaest@gmail.com +4522376047

Hvis I har interesse for en til en versionerne, de steds-specifikke opførelser eller i performance lecturen som lokalt forankret research og performance projekt, bedes I kontakte Teater Bæst direkte for yderligere information og dialog om projektet.